Κρασί

Στην Ελλάδα το κρασί δεν έλειπε ποτέ από κανένα τραπέζι. Το κρασί ήταν στο επίκεντρο του τραπεζιού, στις εύκολες και δύσκολες μέρες. Το ελληνικό κρασί είναι μέρος της ζωής μας.

Aγιωργίτικο, ρουμπινί με μωβ ανταύγειες, με πλούσια αρώματα κερασιού, βατόμουρου και καραμέλας βουτύρου. Mε τις χαρακτηρίστικές μαλακές τανίνες του, συνοδεύει μεγάλη ποικιλία γεύσεων και καταναλώνεται ιδανικά στους 16°-18° C.

Τα κρασιά της Σαντορίνης είναι μοναδικά στον κόσμο, μία μοναδικότητα που οφείλεται στο ιδιαίτερο οικοσύστημα που δημιουργήθηκε από τις αλλεπάλληλες εκρήξεις του ηφαιστείου και την λάβα που έκαψε τον τόπο και δημιούργησε ένα πορώδες πλούσιο σε κίσσηρη έδαφος, την Θηραϊκή γη. Σε ένα τόσο ιδιαίτερο οικοσύστημα, είναι φυσικό να περιμένει κανείς να παράγονται κρασιά με μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά. Το Ασύρτικο μεγαλουργεί στην «πατρίδα» του, την ηφαιστειακή γη της Σαντορίνης. Οινοποιείται μόνο του ή σε συνδυασμό με το αρωματικό Αθήρι και το ντελικάτο Αηδάνι και δίνει τους οίνους Π.Ο.Π.: το Σαντορίνη Ασύρτικο, το Σαντορίνη Νυχτέρι και το Vinsanto τον παραδοσιακό επιδόρπιο οίνο από λιαστά σταφύλια.

Τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο την υψηλή οξύτητα. την ορυκτή αίσθηση και την μεταλλικότητα στην γεύση. Ζωηρά, σπινθηροβόλα, με πλούσιο σώμα και αρώματα εσπεριδοειδών. Είναι ιδιαίτερα επιδεκτικά στην παλαίωση η οποία τους χαρίζει ιδιαίτερη πολυπλοκότητα και αρώματα μελιού, τσαγιού και δρυός.

Παραγωγοί

Μικροί Θησαυροί