Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας

Ποικιλία Αγιωργίτικου

Ιδρύθηκε το 1937 και αρχικά αριθμούσε 70 μέλη. Το 1959, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οίνου, έκανε την πρώτη πειραματική εμφιάλωση Αγιωργίτικου. Σήμερα, μετά από 82 χρόνια λειτουργίας, ο συνεταιρισμός αριθμεί πάνω από 500 μέλη, καλλιεργητές της αυτόχθονης ερυθρής ποικιλίας «Αγιωργίτικο».  Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του έχει τη δυνατότητα να οινοποιεί κάθε χρόνο μέχρι και 7.000 τόνους σταφύλι, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πανελλαδικά. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 33 στρεμμάτων με κτιριακό χώρο 8.500μ², με στεγαζόμενες δεξαμενές (Inox) 10.000 τόνων και με 2 γραμμές παραγωγής. Η ετήσια δυναμικότητα στην εμφιάλωση είναι: 6.500.000 φιάλες 0,75 lt και 3.000.000 lt σε Bag-in-Box. Για την παλαίωση του οίνου έχει κατασκευαστεί υπόγεια κάβα με 427 συνολικά γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Πρωταρχικός στόχος του συνεταιρισμού είναι η διαφύλαξη της παράδοσης και η διάδοση του Αγιωργίτικου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου. Έτσι, σήμερα, ο συνεταιρισμός εξάγει το φημισμένο και βραβευμένο κρασί Νεμέας (Π.Ο.Π.) σε περισσότερες από 15 χώρες του εξωτερικού, όπου η διάθεση γίνεται κυρίως μέσω συσκευασίας γυαλιού με περιεχόμενο 375ml, 750ml και 2 lt.
Επίσης, διαθέτει επαγγελματικές συσκευασίες Bag-in-Box σε μεγέθη 3lt, 5lt, 10lt, 20lt όπως και μπουκάλι PET, για την εγχώρια Κρύα και Μικρή Ζεστή Αγορά. Με 40 και πλέον κωδικούς στην Ελληνική Αγορά έχει παρουσία στις μεγαλύτερες αλυσίδες οργανωμένου λιανεμπορίου, καθώς και συνεργάτες πανελλαδικά, καλύπτοντας τη διανομή στο κανάλι HO.RE.CA. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος διακινητής σε χύμα κρασί προς άλλες βιομηχανίες οίνου στην Ελλάδα που εμφιαλώνουν την ποικιλία του Αγιωργίτικου.

 

Περισσότερα: http://www.nemeanwines.gr/

Προϊόντα

Μικροί Θησαυροί