Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Ζάκρου

Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Λασιθίου Κρήτης

Πάνω από 500 οικογένειες του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου καλλιεργούν σήμερα ελαιόδεντρα και παράγουν Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητείας Λασιθίου Κρήτης. 100% από ελαιόδεντρα Κορωνείκης ποικιλίας και με ψυχρή έκθλιψη του ελαιοκάρπου. Είναι φρουτώδες, καλά ισορροπημένο, μέτρια πικάντικο και πικρό. Με αρμονική ευχάριστη γεύση, μακρά επίγευση, χρυσοπράσινο χρώμα και ντελικάτο άρωμα χαρακτηριστικό της Ζάκρου.

Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, καθώς και σε βιταμίνη Ε, που δρα ως φυσικό αντιοξειδωτικό, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ζάκρου είναι ιδανικό για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την Μεσογειακή – Κρητική διατροφή ή να ενσωματώσουν τις καλές πρακτικές της, στις διατροφικές συνήθειές τους.

Είναι τα ασβεστολιθικά εδάφη της Ζάκρου, που είναι πλούσια σε συστατικά όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο που προσφέρουν αυτή τη χαρακτηριστική γεύση στο ελαιόλαδο της περιοχής. Μαζί με το ξηροθερμικό κλίμα και το εξαιρετικής ποιότητας νερό των φυσικών πηγών, διαμορφώνουν ποικιλία οικοσυστημάτων και τοπική βλάστηση με ποιότητα και πλούτο θρεπτικών συστατικών. Οι φυσικές συνθήκες, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ελαιοκομία και παραγωγή, με σεβασμό στο περιβάλλον και με τη στήριξη της επιστήμης, διαμορφώνουν τελικά τα μοναδικά αρώματα και τη θρεπτική αξία του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου της Ζάκρου.

 

Περισσότερα: http://zakroscoop.gr/

Προϊόντα

Μικροί Θησαυροί