Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μικρής Μαντινείας και Αβίας

Ελαιόλαδο Καλαμάτα Αβία

Ιδρύθηκε το 1924 και είναι έτσι ένας από τους παλαιότερους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Έχει πιστοποιηθεί, με απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας, να παράγει το μοναδικό ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «Καλαμάτα Αβία». Και παράγει κάθε χρόνο ποσότητα που ανέρχεται στους 700 τόνους έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Στόχος του συνεταιρισμού ήταν και παραμένει να βοηθήσει τους παραγωγούς της περιοχής να αναδείξουν όλα τα χαρακτηριστικά και τις αξίες της ελιάς που καλλιεργείται στην περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κυρίως, της κορωνέικης ποικιλίας που προσφέρει ελαιόλαδο με ζωντανό χρώμα, πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα φρεσκάδας. Όλα αυτά τα χρόνια ο συνεταιρισμός βελτιώνει συνεχώς τη θέση του στην αγορά, εκσυγχρονίζοντας τόσο τους τρόπους οργάνωσης του όσο και τις μεθόδους λειτουργίας του. Βρίσκεται πάντα δίπλα στους παραγωγούς, βοηθώντας τους να προστατεύουν την ποιότητα της πρώτης ύλης. Έτσι έφτασε σήμερα να θεωρείται και να είναι από τους πιο σύγχρονους και αποτελεσματικούς συνεταιρισμούς, με σημαντικές πιστοποιήσεις και διακρίσεις. Και με ένα ελαιόλαδο, το ελαιόλαδο Αβία, το αποκλειστικό του προϊόν, να αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία προϊόντα της χώρας.

ΑΒΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης “ΚΑΛΑΜΑΤΑ”, Αβία παράγεται αποκλειστικά από ποικιλία κορωνέϊκη που χαρακτηρίζεται από το ζωντανό χρώμα, το πλούσιο άρωμα φρεσκάδας, τη λεπτή γεύση και τη χαμηλή οξύτητα. Αποτελεί βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής και το απόλυτα υγιεινό λάδι για την κουζίνα μας, προσφέροντας ψυχική και σωματική υγεία. Είναι ιδανικό  για τηγάνισμα, αφού μπορεί να φτάσει στους 210 °C χωρίς να διασπαστεί σε αντίθεση με τα άλλα φυτικά έλαια ή βούτυρα που δεν αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Είναι ευκολοχώνευτο από το πεπτικό σύστημα, βοηθάει στη σωστή

ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και στην αποφυγή καρδιαγγειακών παθήσεων. Γενικά, τα οφέλη του καλού ελαιόλαδου είναι αναρίθμητα με βάση επιστημονικές και διατροφικές μελέτες.
Τέλος, η περιοχή της Αβίας στην Καλαμάτα είναι που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή αυτού του ελαιόλαδου. Καθώς, φημίζεται για το ήπιο κλίμα της, που καθορίζεται από την εδαφολογική της ιδιομορφία και τη μεγάλη ηλιοφάνεια, και που έχει αποδειχτεί ιδανικό για την καλλιέργεια της ελιάς εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 

Περισσότερα: http://www.kalamata-oliveoil.gr/el/Avia/

Προϊόντα

Μικροί Θησαυροί