ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 3η Εκδήλωση Τύπου στο Porto Palace Hotel στην Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε από τους Μικρούς Θησαυρούς της Ευρώπης η 3η Εκδήλωση Τύπου στο Porto Palace Hotel στην αίθουσα Dock Six I. & ακολουθήσε δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Zaytinya Restaurant (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26/4/2023).

 

Μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε στην εκδήλωση τύπου με πολλούς επισκέπτες και σπουδαία αναγνώριση. Στην αίθουσα Dock Six I. του Porto Palace Hotel, φιλοξενήθηκαν τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» από συνεταιρισμούς του τόπου μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν διάσημοι bloggers, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων, και συζήτησαν τη σημασία των προϊόντων όπως: η φέτα Π.Ο.Π., η γραβιέρα Π.Ο.Π. Κρήτης και Νάξου, η ξινομυζήθρα Π.Ο.Π. Κρήτης, το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Μυλοποτάμου και Σητείας Λασιθίου Κρήτης, το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτας, η κορινθιακή σταφίδα Π.Ο.Π. Βοστίτσας, η πατάτα Π.Γ.Ε. Νάξου, το κρασί Ασύρτικο, η φάβα και το τοματάκι Π.Ο.Π. Σαντορίνης και το κρασί Αγιωργίτικου Π.Ο.Π. Νεμέας και τη θέση τους στο ελληνικό γαστρονομικό τοπίο.

Επιπρόσθετα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ποικιλία προϊόντων Π.Ο.Π. & Π. Γ. Έ., αλλά και να μάθουν τις ιστορίες πίσω από το κάθε προϊόν, καθώς και τις αντίστοιχες διαδικασίες παραγωγής τους.

Οι συνεταιρισμοί αποτελούν θεμέλιο λίθο τόσο της οικονομίας όσο και της παράδοσης. Καταρχάς, παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό πρόσβαση σε τρόφιμα στα οποία διαφορετικά δεν θα είχαν, όπως τοπικές σπεσιαλιτέ, και ποικιλία προϊόντων Π.Ο.Π. & Π. Γ. Έ., που είναι δύσκολο να βρεθούν στα εμπορικά καταστήματα και βιομηχανίες. Επιπλέον, μέσω της αγοράς αυτών των μοναδικών προϊόντων υποστηρίζονται οικονομικά οι τοπικοί αγρότες και παραγωγοί. Δίνεται επίσης η ευκαιρία στους καταναλωτές να γνωρίσουν τα παραδοσιακά φαγητά και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους, καθώς και τη δυνατότητα να συνδεθούν με τα μέλη των συνεταιρισμών και να αποκομίσουν νέες γνώσεις που συμβάλουν στη διατήρηση των παραδοσιακών τρόπων διατροφής.

Συνολικά, ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση τύπου που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και την παραγωγή τους. Αναμένονται με μεγάλο ενθουσιασμό οι 2 επόμενες εκδηλώσεις, εκ των οποίων η μία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 15/5/2023 στο Met Hotel και η μία στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα προώθησης «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης», με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την σφραγίδα «Enjoy it’s from Europe», δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και να ενημερωθούμε και για τους συνεταιρισμούς παραγωγών ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως στόχο τη διάδοση του θεσμού των συνεταιρισμών και την ανάπτυξη της συνεταιριστικής συνείδησης.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, τα προϊόντα και τους παραγωγούς στην ιστοσελίδα ,στο facebook και στο Instagram .

 

 

Μικροί Θησαυροί